Всеукраїнська асоціація поліграфологів дарує державному бюро розслідувань поліграф «РУБІКОН»

Керівництвом ВАП було прийнято рішення подарувати (безкоштовно надати в постійне користування) конкурсній комісії Державного бюро розслідувань український поліграф «РУБІКОН».


Нагадаємо, що нещодавно Кабінетом міністрів було прийнято Порядок проведення досліджень з використанням поліграфу у Державному бюро розслідувань.


Оскільки на даний час тільки відбувається формування цього правоохоронного органу, то можливі проблеми з фінансуванням бюджетних коштів. Водночас, нещодавно з’явилась інформація про те, що певні міжнародні донорські організації готові закупити для ДБР поліграф для тестування.

Для того, що Державне бюро розслідувань не стало заручником закупівель обладнання іноземними організаціями, ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ПОЛІГРАФОЛОГІВ прийняла рішення надати до ДБР поліграф «РУБІКОН» безкоштовно.


Дані ініціативу сьогодні в інтерв’ю Укрінформ озвучив виконавчий директор ВАП Ведмідь В.А.


Сьогодні ж до конкурсної комісії Державного бюро розслідувань було направлено офіційного листа від ВАП з пропозицією щодо безкоштовного надання в постійне користування поліграфу «RUBICON» («РУБІКОН»).