ПОЛІГРАФ ДЛЯ ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА

Печерський районний суд дав дозвіл на допит співробітниками Державного бюро розслідувань п’ятого президента України, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка із застосуванням поліграфа.

Про це з посиланням на пресслужбу ДБР пише “Українська правда”.


“Була ухвала суду. Є санкція на проходження Петром Порошенком поліграфа, але тут важливо, що проходження поліграфа може бути лише за його згоди”, – заявили у суді.

Наразі коментарі Порошенка щодо рішення суду відсутні.

Нагадаємо, глава Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Перед цим експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.


17 липня ДБР викликало Порошенка на допит, але політик не прийшов. За словами Труби, у кримінальному провадженні щодо “Кузні на Рибальському” допитали інших свідків, зокрема й Сергія Тігіпка, а також провели виїмки документів. Труба наголосив, що надалі ДБР має намір викликати повторно Порошенка на допит для проведенння слідчих дій.

Експрезидент, за словами керівника відомства, має бути зацікавлений у тому, щоб дати показання, аби слідство було неупередженим і повним.